Afyon Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Kürtaj Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır? 

Kürtaj Nedir? Hangi Durumlarda Uygulanır? 

SoleKinG SoleKinG -
9 0

Kürtaj, en temel tanımıyla rahim içinden alınan dokuya verilen isimdir. Genellikle gebelik sonlandırma işlemi için tercih edilir. Gebelik sonlandırma işlemi için gebeliğinizin yasal olarak 10.haftayı geçmemesi ve evliyseniz eş onayı gerekmektedir. Kürtaj işlemi, fetüste bir sağlık sorunu olmadığı takdirde devlet hastanelerinde yapılması yasal değildir. Kürtaj operasyonu için özel hastane ve özel klinikleri tercih edebilirsiniz.

Kürtaj Gerekli Mi?

Kürtaj düşük gebelik durumlarında, bebek ölümlerinde anne rahmini temizlemek için gerekli olan işlemler arasındadır. Kürtaj sonucunda gebelik sonlama işlemleri gerçekleşir.

Kürtaj Hangi Durumlarda Yapılır? 

Kürtaj işlemi öncelikle yasal olarak son adet tarihinden 10.haftaya kadar olan sürede yapılabilir. Eğer anne adayı gebeliği sonlandırmak isterse kürtaj işlemi uygulanabilir. Fetüsten kalp atışı alınamazsa veya fetüsün gelişiminde bir sakatlık tespit edilirse yapılan işleme terapötik kürtaj nedir. Kürtaj yapılırken genellikle lokal anestezi uygulanır ancak bazı durumlarda genel anestezi de uygulanabilir.

Kürtaj Öncesi Hastanın Dikkat etmesi ve Yapması Gerekenler

Kürtaj işlemi sırasında anestezi uygulanacağı için operasyonundan 6 saat öncesinden yeme ve içme işleminin kesilmiş olması gerekmektedir. Lokal anestezide ise böyle bir şeye gerek kalmaz çünkü sadece rahim ağzı bölgesi uyuşturulur. Bu yüzden öncesinde yeme, içme ve benzeri durum için doktorun verdiği talimatlara uyulmasına dikkat edin.

Kürtaj Sonrası Neler Yapılmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Kürtaj işlemi yaklaşık 15-20 dakika arası sürmektedir ve narkozdan çıkılması da 20 dakika civarı sürer. Daha sonra doktor kontrolünden bir kez daha geçip hastanenizden taburcu edilirsiniz. Herhangi bir ağrı veya komplikasyon oluşmaması için doktorunuzun verdiği ilaçları süresi kadar kullanmalısınız. İlk birkaç gün ağır işler yapmadan günlük hayatınıza devam edebilirsiniz.

Kürtaj Fiyatları  

Kürtaj fiyatları öncelikle yaptırmış olduğunuz bölgeye, hastaneye veya kliniğe, doktorunuza göre değişiklik göstermektedir. Kürtaj fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör ise gebeliğinizin haftasıyla ilgilidir. Gebelik süreciniz arttıkça kürtaj fiyatları da artış göstermektedir.

Kızlık Zarı Nedir?  Anatomik Yapısı Nasıldır? 

Kızlık zarı rahim duvarının yaklaşık 2-3 cm gerisinde bulunan ince bir zar tabakasından oluşan duvardır. Ayrıca dudak şekline benzeyen iki ince yapılı kenarlara sahip zardır.

Kızlık Zarı Muayenesi Neden Yapılır?

Kızlık zarı muayenesi zarın bozulup bozulmadığını anlamak için yapılan muayene işlemidir. Bozulmuş olan zar ise kişinin isteği üzerine kızlık zarı dikimi olarak doktorlar tarafından yapılmaktadır.

Kızlık Zarı Dikimi Yöntemleri Nelerdir? 

Kızlık zarı dikimi, birkaç farklı yöntemle yapılabilir. En yaygın yöntem, kızlık zarı etrafında bulunan dokuların kesilmesi ve dikişle yeniden birleştirilmesidir. Bu işlem lokal anestezi altında yapılabilir ve yaklaşık 30-60 dakika sürer.

Daha az invaziv bir yöntem olan hymenoplasty adı verilen bir işlem de mevcuttur. Bu işlemde, kızlık zarı çevresindeki dokuların örtüldüğü bir köprü oluşturmak için özel bir tür yapıştırıcı kullanılır.

Kızlık Zarı Dikimi Mümkün mü?

Kızlık zarı dikimi mümkün olan işlemler arasındadır. Bu, işlem sonrası belirli bir iyileşme süreci gerektirir ve cinsel aktiviteden kaçınılması önerilir. Ancak kızlık zarı dikimi yapılması, onarılması veya yeniden oluşturulması, bazı kültürel ve toplumsal nedenlerle istenen bir işlem olabilir.

Labioplasti Neden Uygulanır? 

Türkçe anlamı dudak anlamına gelen labioplasti, vajinanın hem iç dudak hem de dış dudaklarından oluşan bir katmandır. Vajinal estetik operasyonlar arasında en sık tercih edilen uygulamadır. Hem geçici hem de kalıcı olarak yapılmaktadır. Vajinal dudaklarda sarkma, dokunun esnekliğini kaybetmesi ve simetrik bir görünüm kazanması açısından sıklıkla tercih edilir.

Labioplasti Kimlere Uygulanabilir?

Labiplasti ameliyatı vajinanın iç ve dudak kısımlarında sarkıklıkların olmasıyla sebebiyle yapılan operasyondur. Labioplasti doğum sonrası sarkıklıkları toparlamak, kişide oluşan sağlık sorunlarının giderilmesinde, kişinin estetiksel anlamda kaygı yaşamasında, kişinin dar kesim kıyafetler giydiğinde rahatsızlık duymasından, kişide cinsel isteksizlik ve ağrıya sebep olmasından dolayı yapılan cerrahi müdahalelerdir.

En İyi Labioplasti Tekniği Hangisidir?

Farklı tekniklere sahip olsa da en iyi teknikler arasında parsiyel rezeksiyon tekniği kullanılmaktadır. Bu yöntem ile vajina eski görünüme geri dönmektedir.

Labioplasti Ameliyatı Fiyatları  

Labioplasti fiyatı ülkelere, şehirlere ve sağlık kuruluşlarına göre farklılık göstermektedir. Ayrıca, uygulanacak olan yöntem, cerrahın tecrübesi, işlemin yapılacağı hastanenin kalitesi ve hasta ihtiyaçları gibi faktörler de fiyatı etkileyebilir.

Özellikle Türkiye gibi bazı ülkelerde, sağlık turizmi kapsamında labioplasti işlemi yaptırmak daha uygun maliyetli olabilir. Ancak, maliyetin önemi, sağlık ve güvenlik faktörleriyle dengelenmelidir.

 

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir