Afyon Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Süleyman Soylu: Afet bölgelerinde güvenlik ve asayiş meselemiz yok

Süleyman Soylu: Afet bölgelerinde güvenlik ve asayiş meselemiz yok

SoleKinG SoleKinG -
15 0

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük sarsıntının yaraları sarılıyor…

11 ili etkileyen sarsıntıların akabinde bölgede incelemelerini sürdüren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’da açıklamalarda bulundu.

“Afet bölgelerinde güvenlik ve asayiş sorunumuz yok”

Bakan Soylu zelzele bölgelerindeki asayişe değinerek, “Afet bölgelerinde güvenlik ve asayiş sorunumuz yok. Şu anda bu türlü bir sorun yok, başta da bu türlü bir sorun yoktu.” sözlerini kullandı.

“Birçok hassasiyeti gözeterek değerlendirmeler yapıyoruz”

Bakan Soylu’nun açıklamaları şu formda:

“Özellikle zelzeleden sonra birçok süreç bir ortada yürüyor. Hem Antakya’daki enkazın nasıl taşınacağını arkadaşlarımızla tekrar değerlendirdik, genel bir uyum toplantısı yaptık. Birçok hassasiyeti gözeterek bu değerlendirmeleri yapıyoruz. Hem vakit açısından hem döküleceği yer açısından çalışıyoruz. Acil yıkılacak ve ağır hasarlı binalarla ilgili bütün bunların da kendine ilişkin bir değerlendirmesi kelam konusu. Konteyner kentler bunların altyapısı ve bunların yerleştirilmesi. Çadır kentlerdeki standartların daima olarak yükseltilmesi. Birçok faktörü bir ortada kıymetlendiriyoruz.”

“Onlarca grup sıhhat taramaları yapıyor”

“Kimliklendirme çalışmaları devam ediyor, DNA çalışmaları var onlar devam ediyor. Sıhhat açısından suyun klorundan tutun da bütün hijyenine kadar her türlü adım atılıyor. Onlarca takım sıhhat taramaları yapıyor. Sıhhat ocakları ve aile doktorları çalışmalarını yapıyorlar.”

“Devletin ve milletin buradaki mesaisini bölmesinler”

“Siz bunları yaparken diğerleri siyaset inşa etmeye çalışıyor. Kaygıları diğer olanlar siyaset yapmak isteyenler varsa önümüzdeki günlerde seçim var herkes meydanına çıksın siyaseti yapsın. Spor alanlarını siyaset meydanına çevirmek isteyenler de biraz şurada devletin, milletin ortaya koyduğu efora kulaklarını versinler. Burada beşerler yaşıyorlar, burada beşerler yeni bir hayatı oluşturmak için efor sarf ediyor. Burada bizim zelzele sıkıntısına gömüldüğümüzü zannedenler güvenlik sıkıntısında kalkanlarımızı kaldırmayacağımızı zannetmesinler. Burada insani bir problem yürütüyoruz. Mesaimizi bölmesinler. Türkiye’nin güvenliğiyle ilgili hiç kimse bilek güreşine girmesin. Devletin ve milletin buradaki mesaisini bölmesinler.”

Kaynak: Ensonhaber

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir