Afyon Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Türkiye’ye yardıma gelen Kosova askerlerine madalya

Türkiye’ye yardıma gelen Kosova askerlerine madalya

SoleKinG SoleKinG -
11 0

Kahramanmaraş zelzelelerinin akabinde Türkiye’ye yardıma koşan Kosova askerleri, enkaz altından 4 kişiyi sağ çıkardı.

Görev müddeti dolduktan sonra ülkesine dönen askerler, Kosova Cumhurbaşkanı tarafından ödüllendirildi.

Kosova Cumhurbaşkanlığı ofisinde düzenlenen merasimde konuşan Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Kosova ordusunun, enkazda hayata tutunmaya çalışanları bulmak için yorulmadan çalıştığını ve gereksinim sahiplerine tıbbi yardım sağladığını söyledi.

“Ordumuz yiğitliğiyle tanınır”

Kosova ordusunun, Türkiye’deki depremzedelere yardım etmeyi sürdüreceğinin altını çizen Osmani, şunları söyledi:

Ordumuz, ulusumuzu dış tehditlere karşı müdafaanın yanında, muhtaçlık duyduklarında dost uluslara kararlılıkla dayanak sağlamaya hazır olduğunu gösterdi. Ordumuz yiğitliğiyle tanınır ve Arnavutluk sarsıntısında olduğu üzere Türkiye ve Suriye sarsıntılarında de güç vakitlerde dost ve kardeş halklara da hizmet ettiğini kanıtlamıştır.

Osmani, ayrıyeten birliğe Cumhurbaşkanlığı Askeri Madalyası takdiminin, vatandaşa hizmet için verdikleri yorulmak bilmez gayretlerinin ve özverilerinin bir takdiri olduğunu belirtti.

“Kosova halkına minnettarız”

Bizlere yapılan maddi ve manevi yardımlardan ötürü Kosova halkına minnettarız. Bu dayanak, ülkelerimiz ortasındaki dostluk ve kardeşliğin güçlü ve sağlam olduğunu bir kere daha göstermektedir.

FSK askerleri, 8 Şubat’ta Hatay’da 2 yaşında bir kız çocuğu ve annesini, 12 Şubat’ta da 45 yaşındaki bir erkek ve 13 yaşındaki bir kız çocuğunu enkaz altından çıkarmayı başarmıştı. Osmani, Kahramanmaraş merkezli zelzeleler nedeniyle ülkede 8 Şubat’ın ulusal yas ilan edildiğini duyurmuştu.

Kaynak: Ensonhaber

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir