Afyon Haberlerim

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Dünya
  4. »
  5. Çocuklara cinsel istismar olayları ortaya dökülen Katolik Kilisesi özür diledi

Çocuklara cinsel istismar olayları ortaya dökülen Katolik Kilisesi özür diledi

SoleKinG SoleKinG -
16 0

Ülkede cinsel istismar argümanlarını araştıran Bağımsız Komite, 1950’den bu yana Portekiz Katolik Kilisesi’ndeki 17 yaş altı çocuklara yönelik cinsel istismar tezleriyle ilgili raporunda çalışmaları kapsamında 512 şahidin sözüne başvurduğunu ve en az 4 bin 815 çocuğun Katolik Kilisesi bünyesindeki kurumlarda çalışan din vazifelileri tarafından cinsel istismara maruz kaldığını bildirmişti.

Kilise özür diledi

Bağımsız Komite’nin 13 Şubat’ta paylaştığı raporda en az 4 bin 815 çocuğun cinsel istismar kurbanı olduğunu belirtmesinin akabinde bu ülkedeki Katolik Kilisesi özür açıklamasında bulundu.

Portekiz Piskoposlar Konferansı (CEP), Bağımsız Komite’nin raporunu kıymetlendirmek üzere Fatima kentinde toplandı. CEP, toplantının akabinde yaptığı yazılı açıklamada,

Portekiz Katolik Kilisesi içindeki tüm cinsel istismar kurbanlarından tekrar özür diliyoruz.

ifadesi kullanıldı.

Katolik Kilisesi’nde cinsel taciz savları son yıllarda birçok ülkede gündeme getirilirken Fransa’daki Bağımsız Kurul, son 70 yılda kiliselerde 216 bin çocuğun cinsel istismar mağduru olduğunu duyurmuş, İspanya’da devam eden soruşturmada da en az 4 bin mağdurun olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Ensonhaber

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir